Blog van Electro Medico

Op zoek naar de laatste weetjes in het vakgebied van de fysiotherapeut? Of wil je meer weten over producten, innovaties en/of gebeurtenissen in de wereld van de fysiotherapie?
Op deze pagina vind je zo veel mogelijk (nieuwe) informatie welke je kunt toepassen op jouw praktijk!

Staat een interessant artikel wat jij ergens hebt gelezen hier niet tussen of ben jij juist dé persoon waarvan zijn/haar artikel hier gepubliceerd moet worden? Kom dan snel met ons in contact om te kijken of we wat voor elkaar kunnen betekenen.

Is pindakaas een verantwoorde keuze?

dinsdag 24 januari 2023 door Melanie van de Weerd

Net als velen zijn ook wij gek op pindakaas. Pindakaas is een smeersel gemaakt van fijn gemalen pinda’s en komt oorspronkelijk uit Montreal Canada. Omdat er een overschot aan pinda’s waren werd er pindakaas van gemaakt. Maar is pindakaas nu gezond?

lees dit complete artikel

Blue monday blog

maandag 16 januari 2023 door Melanie van de Weerd

Blue monday wordt gezien als de meest deprimerende dag van het jaar. Deze deprimerende dag geld voor ons niet, blauw is namelijk een van onze favoriete kleuren.

lees dit complete artikel

Is jouw behandelbank al Purfect?

vrijdag 28 oktober 2022 door Robin Speet

Bekleding van jouw behandelbank is van essentieel belang. Zonder bekleding kan er geen behandeling plaats vinden. Wij vertellen jou graag alles over de Purfect bekleding. 

lees dit complete artikel

Duurzaamheid

vrijdag 14 oktober 2022 door Robin Speet

Duurzaamheid is de afgelopen tijd steeds belangrijker geworden. Nu wij in ons nieuwe pand zijn ingetrokken willen wij jullie graag vertellen hoe wij als Electro Medico ons steentje bijdragen.

lees dit complete artikel

Het NVMT congres

vrijdag 30 september 2022 door Bram van den Acker

Op 17-09-2022 waren wij aanwezig bij het NVMT congres dat werd gehouden op hotel Papendal. Naar aanleiding van het hoofdonderwerp ‘de lage rug’ hebben wij er voor gekozen om de TRICURO GO mee te nemen. Ons doel is om meningen te verzamelen of er behoefte is aan dit product

lees dit complete artikel

Wij bieden de beste service

vrijdag 26 augustus 2022 door Melanie van de Weerd

Een goede service staat bij ons hoog in het vaandel. Dit realiseren wij door op diverse vlakken onze brede kennis in te zetten. Hierdoor krijg jij het beste advies. Daarnaast is onze kennis niet het enige waar wij in uitblinken. Jaarlijks voeren wij het onderhoud uit waarbij de apparatuur gekeurd wordt volgens de NEN3140. Wij onderhouden en repareren jouw materiaal. Bij ons krijg je antwoord op al jouw vragen en leveren wij de beste service.

lees dit complete artikel

Zo houd jij je behandelbank in topconditie

vrijdag 12 augustus 2022 door Melanie van de Weerd

Een overzichtelijke inrichting van je praktijk met de juiste producten vormen de basis van je fysiotherapiepraktijk. Je werkt er – bijna – dagelijks in, dus de kwaliteit en het gebruiksgemak van de materialen zijn voor jou en jouw praktijk van belang. Het is dan ook duidelijk dat de behandelbank waar jij mee werkt exact hoort aan te sluiten bij jouw werkwijze. Het model behandelbank moet passen bij jouw stijl van werken, je voorkeuren én je portemonnee. De behandelbank is een van je dierbaarste bezit in je fysiopraktijk daarom is het belangrijk dat je hem goed onderhoud. Dit kan op verschillende manieren.

lees dit complete artikel

Is wandelen goed voor je?

vrijdag 29 juli 2022 door Melanie van de Weerd

Schiet het sporten soms ook wel eens er doorheen of wil je graag op een andere manier aan je gezondheid werken. Dan is wandelen misschien wel de oplossing voor jou! Het is namelijk een goede manier om aan je gezondheid te werken zowel fysiek als mentaal. Verbetere je algehele welzijn, voel je fitter en fijner in je hoofd en lichaam.

lees dit complete artikel

Digitaal of analoog. Hoe zet jij de handdynamometer in?

vrijdag 15 juli 2022 door Melanie van de Weerd

De handdynamometer bestaat uit verschillende varianten. In iedere praktijk is er wel een handdynamometer te vinden maar kennen we ook de digitale variant? Wat doet deze en wat doet die anders dan een analoge handmeter.

lees dit complete artikel

Waar wordt kinesio tape voor gebruikt?

vrijdag 1 juli 2022 door Melanie van de Weerd

Bij het sporten maar ook in het dagelijks leven bestaat er de mogelijkheid om een blessure op te lopen. Hoe ga jij dan om met het herstel? En wat kan jij er aan doen om het herstel te bevorderen?  Kinesio tape kan hiervoor een oplossing zijn. Deze rekbare tape wordt veelvuldig ingezet binnen de fysiotherapie en is voornamelijk te herkennen aan de uitspringende kleur. Maar wat doet de fysiotherapeut precies met kinesio tape? 

lees dit complete artikel

Hygiëne binnen de praktijk

donderdag 2 juli 2020 door Robin Speet

Wij krijgen veel vragen over hygiëne binnen de praktijk. Hoe zorgen we ervoor dat het virus niet binnenkomt? Hoe kunnen we ervoor zorgen als het virus binnen is, dit niet verspreidt wordt? Uiteraard zijn de door het RIVM opgestelde richtlijnen altijd leidend in de voorschriften. Toch is het fijn om hierin een duidelijk beeld te hebben welk middel wat doet.

lees dit complete artikel

Deep Oscillation bij Covid-19 patiënten

zondag 7 juni 2020 door Bram van den Acker

Nieuws vanuit fabrikant Physiomed over de behandeling van Covid-19 patiënten met longoedeem. Met behulp van de Deep Oscillation werden meerdere patiënten behandeld met de Deep Oscillation behandelmethode. Met name patiënten met longoedeem, een van de uitingen van het Covid-19 virus werden behandeld met de Deep Oscillation Evident om verlichting bij de ademhaling te geven.

lees dit complete artikel
tevreden fysiotherapeuten
2000+ tevreden fysiotherapeuten

Meer dan 2000 tevreden fysiotherapeuten verspreid over heel Nederland

technische dienst
Landelijke technische dienst

Eigen technische dienst voor onderhoud, reparatie en keuring aan jouw fysio apparatuur

betrouwbare partner
Betrouwbare partner

Sinds 1965 de totaalleverancier voor de fysiotherapeut

fysio webshop
Fysio webshop

Fysiotherapie webwinkel met snelle levering en eigen voorraad

idealsofort1bancontactbanktransfer