Zo houd jij je behandelbank in topconditie.

Een overzichtelijke inrichting van je praktijk met de juiste producten vormen de basis van je fysiotherapiepraktijk. Je werkt er – bijna – dagelijks in, dus de kwaliteit en het gebruiksgemak van de materialen zijn voor jou en jouw praktijk van belang. Het is dan ook duidelijk dat de behandelbank waar jij mee werkt exact hoort aan te sluiten bij jouw werkwijze. Het model behandelbank moet passen bij jouw stijl van werken, je voorkeuren én je portemonnee. De behandelbank is een van je dierbaarste bezit in je fysiopraktijk daarom is het belangrijk dat je hem goed onderhoud. Dit kan op verschillende manieren.

Volgens de richtlijn veilig werken in de fysiotherapie en ergotherapie dient de behandelbank per revalidant bedekt te worden met een badlaken of behandeltafel papier. 

Behandelbankhoes

Allereerst kun je je bank beschermen met een hoes. Deze zorgt er voor dat er bijna geen schade aan de bank kan ontstaan. De gebruiksduur van de bank kan hiermee verlengt worden. Daarnaast zorgt de hoes voor comfort voor de patiënt en het werkt ook nog eens hygiënisch. Met een hoeslaken om je kostbare massagetafel kies je voor het voorkomen van, in plaats van genezen. Onze hoeslakens zijn verkrijgbaar in een uitvoering met of zonder neusgat en in diverse kleuren. Door de verschillende kleuren kun je gemakkelijk de sfeer bepalen in jouw praktijk. 

 

Behandelbankpapier

Voordat patiënten op jouw behandelbank plaats nemen bedek je de bank eerst met een onderzoek papier. Papier voor de behandelbank is onmisbaar in je praktijk, het levert namelijk een grote bijdrage aan de hygiëne. Het staat professioneel en voor de patiënten is het ook prettig. Behandelbankpapier geeft patiënten het gevoel dat er reinheid heerst in je behandelkamer maar ook dat ze in goede handen en bij de juiste praktijk onder behandeling zijn. Onderzoeksbankpapier wordt geleverd in rollen van 40, 50 en 58 cm breed.

 

Praktisept

Naast het gebruik van een behandelhoes en behandelbankpapier is het ook belangrijk om de bank te reinigen. De Praktisept is een multipurpose reiniger voor de dagelijkse hygiëne in jouw praktijk. De reiniger heeft een antistatisch effect en ontvet goed. Je kan met de Praktisept bijvoorbeeld ideaal tussentijds de behandelbank reinigen. De agressieve werkstoffen werken vaak uitdrogend daarom is het belangrijk om na het reinigen de bank met een vochtige doek af te nemen. Hier voorkom je het uitdrogen van de bekleding en daarmee scheuren.

Bekleding aan vervanging toe?

Werkt de bank nog naar behoren maar is de bekleding aan de vervanging toe? Dat is geen enkel probleem. Wij komen graag in contact! Vul op onze website het reparatieformulier in en we helpen je graag verder.

Meer weten over het onderhoud of de behandelbank

Meer weten over het onderhoud of over de behandelbank zelf. Neem dan contact met ons op 024 20 30 213 of bekijk het aanbod op onze website.

2000+ tevreden fysiotherapeuten

Meer dan 2000 tevreden fysiotherapeuten verspreid over heel Nederland

Landelijke technische dienst

Eigen technische dienst voor onderhoud, reparatie en keuring aan jouw fysio apparatuur

Betrouwbare partner

Sinds 1965 de totaalleverancier voor de fysiotherapeut

Fysio webshop

Fysiotherapie webwinkel met snelle levering en eigen voorraad

idealsofort1bancontactbanktransfer