5 tips om jouw fysiotherapie praktijk voor te bereiden op de zomervakantie

Het lijkt misschien nog ver weg, maar 21 juni gaat dan echt de zomer van start. Dat betekent dat wij al volop bezig zijn met het maken van passende aanbiedingen die horen bij het seizoen. Om jouw fysiotherapiepraktijk voor te bereiden op de zomervakantie geven wij jou hieronder 5 tips.

1. Plan vooruit

Plan vooruit om de vakantieperiode voor je praktijk te plannen en te organiseren. Maak een lijst van alle afspraken en belangrijke datums en zorg ervoor dat je genoeg personeel beschikbaar hebt om de praktijk draaiende te houden tijdens de vakantieperiode.

2. Communiceer met patiënten

Breng je patiënten op de hoogte van je vakantieschema. Dit kan door middel van een nieuwsbrief, e-mails, sociale media of via je website. Laat hen weten wie er beschikbaar zal zijn en hoe zij tijdens de vakantieperiode afspraken kunnen maken.

3. Maak gebruik van technologie

Maak gebruik van technologie om afspraken te beheren en patiëntendossiers bij te houden. Dit zal je helpen om de praktijk soepel te laten verlopen tijdens de vakantieperiode. Daarnaast kan je in jouw account alvast een producten lijstje maken zodat jouw collega's weten welke producten er besteld dienen te worden.

4. Zorg voor voldoende voorraad

Zorg ervoor dat je voldoende voorraad hebt van benodigdheden zoals verbandmiddelen, oefenmaterialen en andere benodigdheden die je tijdens de vakantieperiode nodig hebt. Wil je nog even wachten met bestellen dan kan je alvast in jouw account een lijstje klaar zetten met de benodigheden zodat jouw collega's deze op het juiste moment kunnen bestellen.

Fysio Webshop

5. Maak een lijst van contactpersonen

Maak een lijst van contactpersonen die je kunt bellen in geval van noodgevallen. Zorg ervoor dat deze personen op de hoogte zijn van je vakantieschema en weten hoe ze je kunnen bereiken.

Nu ben je goed voorbereid op de zomervakantie

Door deze stappen te volgen, kan je je fysiotherapiepraktijk goed voorbereiden op de zomervakantie en ervoor zorgen dat alles soepel verloopt terwijl je geniet van een welverdiende vakantie.

2000+ tevreden fysiotherapeuten

Meer dan 2000 tevreden fysiotherapeuten verspreid over heel Nederland

Landelijke technische dienst

Eigen technische dienst voor onderhoud, reparatie en keuring aan jouw fysio apparatuur

Betrouwbare partner

Sinds 1965 de totaalleverancier voor de fysiotherapeut

Fysio webshop

Fysiotherapie webwinkel met snelle levering en eigen voorraad

idealsofort1bancontactbanktransfer