open productfilter
Productfilter

Dry Needling

Dry needling is een effectieve techniek die vaak wordt gebruikt door fysiotherapeuten en andere gezondheidszorgprofessionals om triggerpoints in spieren te behandelen. Bij het uitvoeren van dry needling is het van groot belang om de juiste naalden te gebruiken om de beste resultaten te behalen. Wij vertellen je graag welke verschillende soorten dry needling naalden beschikbaar zijn en welke naalden het meest geschikt zijn voor specifieke toepassingen. Dry needling is een effectieve techniek voor het behandelen van triggerpoints in spieren. Het gebruik van de juiste dry needling naalden is van groot belang voor het bereiken van de beste resultaten. Er zijn verschillende soorten naalden beschikbaar op onze website.

Soorten dry needling naalden

Er zijn verschillende soorten dry needling naalden beschikbaar op de markt, elk met hun eigen unieke eigenschappen. Hieronder vindt je een overzicht van de meest gebruikte soorten dry needling naalden:

  • Monofilament naalden - deze naalden zijn gemaakt van een enkel stuk draad en worden vaak gebruikt voor oppervlakkige puncties.
  • Multi-filament naalden - deze naalden zijn gemaakt van meerdere dunne draden die samen zijn gevlochten en worden vaak gebruikt voor diepere puncties.
  • Coated naalden - deze naalden zijn bedekt met een speciale coating die de penetratie in de huid vergemakkelijkt en pijn vermindert.
  • Acupunctuurnaalden - deze naalden worden gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en hebben een dunner ontwerp dan de meeste andere dry needling naalden.
Welke dry needling naalden zijn het beste?

De keuze voor de beste dry needling naald hangt af van verschillende factoren, waaronder de specifieke toepassing, de dikte en sterkte van de spiervezels, en de voorkeur van de therapeut. Over het algemeen worden monofilamentnaalden vaak gebruikt voor oppervlakkige puncties, terwijl multi-filamentnaalden geschikter zijn voor diepere puncties. Coated naalden kunnen nuttig zijn voor patiënten die gevoelig zijn voor pijn en ongemak, terwijl acupunctuurnaalden een goede keuze zijn voor therapeuten die zich richten op de traditionele Chinese geneeskunde.

Hoe gebruik je dry needling naalden?

Het gebruik van dry needling naalden is een gespecialiseerde techniek die alleen moet worden uitgevoerd door getrainde en gekwalificeerde fysiotherapeuten en gezondheidszorgprofessionals. Het is belangrijk om de juiste sterilisatiemaatregelen te nemen en alle veiligheidsvoorschriften in acht te nemen om infecties en andere complicaties te voorkomen. Het is ook belangrijk om de juiste naaldlengte te kiezen, afhankelijk van de locatie en diepte van de spier.