open productfilter
Productfilter

Kinesio tape

Wil je wel spieren of gewrichten van je patiënten ondersteunen, maar niet hun bewegingsvrijheid beperken? Dan is kinesio tape dé optie. Kinesio tap of sporttape is uitstekend bestand tegen vocht en water en de kinesio tape is ook nog eens zeer elastisch. Tijdens het gebruik van deze kinesio tape voelen je patiënten geen verlies van bewegingsvrijheid. Sport tape of kinesio tape gedraagt zich als een tweede huid. Ideaal van deze sporttape is de vochtbestendigheid, omat je tijdens het spotten zweet afscheidt. Bovendien kunnen je patiënten deze sporttape ook gebruiken worden bij watersporten, zoals: zwemmen, roeien of waterpolo.

Sporttape

De behandeling van een blessure, bijvoorbeeld van een enkelblessure, kun je ideaal met kinesio- of sporttape uitvoeren. De kinesio tape geeft mee bij het activeren van de spieren en de banden in plaats van deze vast te zetten. Zo blijven de spieren soepel en verloopt het herstel een stuk sneller. Sporters zweren bij het gebruik van deze sport- of kinesiotape als sportverzorging om hun pijn te verminderen en de spieren en gewrichten zo goed mogelijk te stabiliseren. De tape valt eenvoudig aan te brengen en blijft zeker een aantal dagen zitten.

Wat is kinesiotape?

Kinesiotape lijkt op de menselijke huid wat betreft rekbaarheid en dikte. Door de elasticiteit past kinesiotape zich eenvoudig aan bij iedere natuurlijke beweging. Dit zorgt ervoor dat je patiënten  nauwelijks beperkingen ervaren bij het bewegen. Hierdoor herstellen ze sneller van blessures en pijnklachten. Kinesiotape of sporttape vermindert de pijn bij blessures, vergroot de mobiliteit bij gewrichtsklachten en masseert het bindweefsel in combinatie met bewegingen die je patiënten maken.

Hoe gebruik je kinesiotape?

Bij het gebruiken en aanbrengen van kinesiotape moet je goed op een paar dingen letten. Voor een optimale hechting moet de huid schoon, droog en vetvrij zijn. Vermijd plooien bij het aanbrengen van de sporttape. Dit kan namelijk tot blaarvorming leiden. Verwijder eventueel hinderlijk haar met een trimmer voordat je de tape aanbrengt. Elastische sporttape hecht zich namelijk beter op een onbehaarde huid. Breng niet té veel rek aan op de tape. Dat werkt averechts.