Deep Oscillation

Een internationaal gepatenteerde, bewezen technologie.

Deep Oscillation® is gebaseerd op positieve effecten bij creëren van een elektrostatisch veld in het weefsel. Met elektrostatische impulsen zorgt de Deep Oscillation® voor trillingen op celniveau. Door deze trillingen wordt stilstaand weefsel in beweging gebracht.

Wat is Deep Oscillation?

Deep Oscillation® produceert elektrostatische impulsen waardoor er trillingen ontstaan op celniveau. Door deze trillingen wordt stilstaand weefsel in beweging gebracht. Cellen in ons lichaam hebben een natuurlijke trilling, bewegen ze niet dan sterven ze af (degeneratie). Bij een trauma kan deze trilling verstoord worden. De Deep Oscillation® zorgt ervoor dat de cel statisch geladen wordt. Dit wordt elektrisch opgewekt met een wisselende + en - (aantrekken en afstoten), waardoor de cellen in de juiste trilling terug worden gebracht. Op deze manier herstelt de cel sneller.

In tegenstelling tot andere behandelmethoden komt de therapeutische werking van binnenuit waardoor er met weinig druk gewerkt kan worden. De elektrostatische impulsen van de Deep Oscillation® creëren een aangename, diep effectieve trilling in de huid, bindweefsel, vetweefsel, spieren, bloed- en lymfevaten tot een diepte van 8 cm. De reden dat de Deep Oscillation® deze diepte kan bereiken is dat het een lichaamseigen behandelmethode is. Het lichaam herkent de trilling waardoor de trilling geabsorbeerd wordt in plaats van afgestoten.

toon alle Deep Oscillation producten

De trillingsfrequenties

De hoge frequentie 120-250 Hz
Deze frequentie wordt ingezet voor pijndemping en heeft een oppervlakkig gevoel. Dit wordt dan ook ingezet voor pijnreductie, ontspanning en kan direct post-operatief worden gebruikt. Ook bij patiënten met lipoedeem kan deze frequentie een verlichting geven.

De midden frequentie 40-120 Hz
De middenfrequentie van de Deep Oscillation® heeft een licht pompend effect en geeft een schuddend gevoel in het weefsel. Met name bij verklevingen is deze frequentie zeer goed in te zetten, vooral in combinatie met een massage. Ook bij vastzittende spieren is dit een trilling die als zeer prettig wordt ervaren en de spieren losser maakt.

De lage frequentie 10-40 Hz
Deze frequentie heeft een pompend effect en geeft een diep en stroef gevoel bij behandelen. Door de langzame trilling is het gevoel er tot diep in de huid. De lage frequentie werkt vasodiliterend, waardoor bloed en lymfevocht beter worden afgevoerd, in combinatie met een MLD behandeling. Het helpt de stuwing.

Toepassingsgebieden en contra-indicaties

In principe kan elke therapeut de Deep Oscillation® behandelmethode gebruiken. De Deep Oscillation® wordt veel gebruikt voor bijvoorbeeld (sport)blessures, spier- en gewrichtspijn, brandletsel, fibromyalgie, triggerpoints, fibrose, lymfoedeem, lipoedeem, wonden, galactostase, post-operatieve nazorg en het verbeteren van de mobiliteit.

Uitleg Lymfoedeem
Hier bevordert de deep oscillation de afvoer van interstitieel vocht en metabolisch afval op celniveau. De lymfatische drainagebanen worden geactiveerd. Dit vermindert het oedeem aanzienlijk. Een studie van Jahr et al (Journal of Rehabil Med (40:645-650) in 2008 toont aan dat het toepassen van Deep Oscillation® bij patiënten met lymfoedeem aanzienlijke pijnreductie en afname van zwelling laat zien.

Uitleg Lipoedeem
Het pijndempende effect van Deep Oscillation® kan een ware verlichting geven voor patiënten met lipoedeem. Dankzij de zachte techniek, kan zonder druk gewerkt worden.

Uitleg Post-operatieve nazorg
Het is uniek te noemen dat Deep Oscillation® vanaf dag één post-operatief toegepast kan worden om het natuurlijke genezingsproces te versnellen. Met Deep Oscillation® wordt lokale inflammatie beperkt en pijn aanzienlijk gereduceerd. Met name na een oncologische, neurologische of traumatische ingreep helpt Deep Oscillation® de patient door de eerste moeilijke dagen na een operatie heen.

Uitleg verbeteren mobiliteit
Chronische pijn en posttraumatische aandoeningen verminderen de mobiliteit. Een verhoogde spiertonus beklemt de capillaire vezels met een beperkte capillaire microcirculatie als gevolg. Deep Oscillation® werkt spierontspannend, optimaliseert het metabolisme en herstelt de zenuwfunctie. Dit is onder andere meetbaar door een verbeterde ‘range of motion’.

toon alle Deep Oscillation producten

Meer weten over de Deep Oscillation?

Vul dan het formulier hieronder in met je gegevens en je specifieke vraag en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Je hebt geen voornaam ingevoerd
Je hebt geen (correct) e-mailadres ingevoerd
Je hebt geen (correct) telefoonnummer ingevoerd

tevreden fysiotherapeuten
2000+ tevreden fysiotherapeuten

Meer dan 2000 tevreden fysiotherapeuten verspreid over heel Nederland

technische dienst
Landelijke technische dienst

Eigen technische dienst voor onderhoud, reparatie en keuring aan jouw fysio apparatuur

betrouwbare partner
Betrouwbare partner

Sinds 1965 de totaalleverancier voor de fysiotherapeut

fysio webshop
Fysio webshop

Fysiotherapie webwinkel met snelle levering en eigen voorraad

idealsofort1bancontactbanktransfer