open productfilter
Productfilter

Oefenballen

Met een speciale oefenbal voor de fysio laat je je patiënten op een speelse manier diverse fysiotherapie-, fitness-, revalidatie-, of zwangerschapsoefeningen uitvoeren. Er zijn veel verschillende oefeningen uit te voeren met een zogenaamde fysiobal. In de dagelijkse praktijk zet je ze in ter verbetering van de balans, coördinatie en fitheid van je patiënten.

Een fysiobal is multifunctioneel en gemakkelijk toe te passen in verschillende trainingsprogramma’s binnen je praktijk of oefenzaal. Naast verschillende oefeningen met een oefenbal voor de fysio kun je een fysiobal ook uitstekend combineren met andere trainingsmaterialen. Ook zetten fysiotherapeuten de fysiobal veel in tijdens fysiotherapie of revalidatie voor het sterker maken van de spieren. En dan met name de spieren in de onderrug.

Door te werken met een fysiobal verbeteren en trainen je patiënten hun coördinatie, balans en het uithoudingsvermogen. Zwangere vrouwen gebruiken een fysiobal om urine-incontinentie en bekkeninstabiliteit tegen te gaan. Door oefeningen met de fitness ballen te doen voor de bekkenbodemspieren behouden ze de spierspanning in het bekken en bevorderen ze het herstel na de zwangerschap en de bevalling. Door deze oefeningen te doen zullen zij hun lichaam meer onder controle hebben. Bovendien zal het de kracht van je vrouwelijke patiënten bevorderen en zo problemen voorkomen in het bekkengebied. Ook is het raadzaam om oefeningen op een oefenbal bij de fysio uit te voeren tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Dit zal je patiënten namelijk helpen om urine-incontinentie te voorkomen.

Je kunt een oefenbal voor de fysio in diverse diameters aanschaffen. De grootte van de oefenbal is afhankelijk van ‘t gewicht de lengte van je patiënten. Daarnaast is het vrijwel onmogelijk om onderuitgezakt op een fysiobal te gaan zitten. Een oefenbal dwingt je patiënten als het ware om een juiste houding aan te nemen. Zij corrigeren automatisch hun zithouding.