open productfilter
Productfilter

Balanstraining

Training - om een betere balans te bereiken - is een methode die heel snel resultaat geeft. Na een paar oefeningen merken je patiënten al voortuitgang op dat vlak. Dat maakt de weg vrij voor andere vormen van revalidatie en herstel. Balanstraining is uitermate geschikt voor het trainen van het evenwicht én de coördinatie. Met het trainen van de balans leer je je patiënten hun spieren beter samen te laten werken en harmonieuzer te bewegen. Met een balanstrainer versterken je patiënten ook de spieren rondom hun knieën en enkels.

Balanstrainer

Bij verschillende soorten balanstraining in de fysiotherapie en revalidatietraining maken therapeuten gebruik van een balanstrainer. Met een balanstrainer verbeter je het evenwicht of balans van je patiënten. Daarnaast vergroten zij tegelijkertijd de stabiliteit van hun romp. Door balanstraining in te zetten voor je patiënten kun je ook zeer gericht bepaalde spiergroepen trainen. Met een balans bal kun je je patiënten staand, zittend of liggend diverse, gerichte balansoefeningen laten uitvoeren.

Balance board

Een balance board balanstrainer is prima te gebruiken naast andere fitnessapparatuur. Bovendien is een balance board ook nog eens gemakkelijk toe te passen in diverse trainingsprogramma's. En je patiënten kunnen dit soort oefeningen tijdens de tussenpauze bij andere oefeningen doen. Een balanstrainer is een uitstekend hulpmiddel en kent veel toepassingen in fysiotherapiepraktijken, oefenpraktijken en door andere professionals uit de paramedische sector.