open productfilter
Productfilter

Ergometers

Onze ergometers zijn uiterst gebruiksvriendelijk. We hebben ergometers in een basisuitvoering en geavanceerde fietsergometers. De ergometers die we leveren zijn uitgevoerd met een verstelbaar zadel, een verstelbaar stuur en met verstelbare trappers. Onze ergometers hebben een eenvoudige bediening. Maar een ergometer kun je ook laten uitrusten met extra opties, zoals een software koppeling om de resultaten van je patiënten te monitoren en deze met hen te delen.

Ergometer training

Training met een ergometer is erg populair. Het is een fijn apparaat om te hebben in een sportschool of revalidatiecentrum. Ook zie je de ergometer steeds meer terug in huis. Het is een veelgebruikt apparaat bij revalidatie, opbouw van conditie of het doel om gewicht te verliezen.

Fietsergometers

Een fietsergometer wordt ook wel eens vergeleken met een hometrainer. Al lijken de apparaten op zichzelf veel op elkaar, toch is er een groot verschil. De fietsergometer is een wattage-controlesysteem dat de weerstand van het fietsen instelt op één weerstand, zodat het nauwkeurig zichtbaar is hoe hard het lichaam moet werken.

Ergometer kopen

Wil jij een ergometer kopen? Dan helpen wij graag bij het maken van de juiste keuze.

Bijvoorbeeld: een ergometer hoort een lage instap te hebben. Dat is veiliger voor je patiënten en het verlaagt de drempel om met een fietsergometer te trainen. De ergometers meten het wattage. Dat gaat vanaf vijf watt tot en met het niveau van een geoefende amateurwielrenner.

De ergometer is bij uitstek een apparaat voor COPD-patiënten om hun conditie te onderhouden en voor COVID-19-patiënten om de verloren vorm terug te winnen. De juiste ergometer kopen doe je bij Electro Medico. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.