Eerste opleidingsdag vliegwiel training

Eerste Opleiding dag Vliegwieltraining bij Fysiohulp in Amsterdam

Zaterdag 23 september hebben wij eerste interessante en functionele opleiding dag vliegwieltraining georganiseerd bij Fysiohulp in Amsterdam.

Fysiotherapeuten en personal trainers ontvingen kennis over de trainingsmethode vliegwieltraining en hoe deze effectief in te kunnen zetten bij patiënten met verschillende type klachten.  Enkele toepassingsgebieden zijn:

-          Revalidatie
-          Hypermobiliteit
-          Functionele bewegingstraining
-          Geriatrie
-          Core- en stabiliteitstraining
-          Fascia

 Bij vliegwieltraining wordt een concentrische inspanning gevolgd door een excentrische overload in een continue beweging, ook wel isoinertiale training genoemd.  Een voordeel hiervan is een microadaptie van de interne spierstructuur en versterking van de pezen. Het revalidatieproces wordt verbeterd en bij een patiënt met hypermobiliteit wordt overmatige bewegingsruimte juist ingeperkt.

Door te trainen in de gehele keten wordt core stability verstevigd en kan er functioneler getraind worden in vergelijking met traditionele krachtapparatuur. Met vliegwieltraining kan specifiek de fascia worden geactiveerd, de theorie hierachter wordt tijdens deze dag ook besproken.  

In de morgen is de theorie achter vliegtraining uitgelegd door Alexander Kudus. In de middag zijn we de onderste extremiteit gaan trainen met het vliegwielplateau de D.11 en de bovenste extremiteit met de vliegwielpulley de V.12. Een complete training binnen de keten met 2 compacte apparaten.

Een interactieve dag met deelnemers van verschillende praktijken en uit verschillende disciplines heeft geleid tot toepasbare kennis van vliegwieltraining. De deelnemers hebben input gekregen hoe vliegwieltraining functioneel in te zetten in de praktijk.

Op korte termijn zullen de nieuwe opleidingsdata bekend worden. Wij houden u op de hoogte via de nieuwsbrief.

Voor een afspraak op uw locatie, neem contact met ons op via telefoonnummer 0172-475041 of mail naar: info@electromedico.nl.

 

Vliegwieltraining - Fysiohulp Amsterdam

 

Vliegwieltraining - Fysiohulp Amsterdam