Nieuwe trainigsfiets

Nieuw vanuit de Emotion fabriek in Duitland is de Ergocycle 200 fiets. Een simpele, toegankelijke fiets welke goed ingezet kan worden in het revalidatie proces.

De Emotion Ergocycle 200 MED is een oefenfiets ontwikkeld voor de (para) medische markt. Fabrikant Emotion heeft met hun jaren lange ervaring naar de markt gekeken en bedacht dat een wat meer uitgeklede fiets een gemis was in de markt.

Simpel, maar wel van alle gemakken voorzien. Zo is de certificatie standaard volgens de strenge medische eisen (MDD), wat ook weer terugkomt in de beweegbare delen en het geijkte wattage.

De instap is makkelijk, het frame stabiel, het stuur groot, en het zadel is zowel horizontaal als verticaal gemakkelijk in te stellen. Hierdoor wordt geluisterd naar de wensen in de markt en voldoet het in de meeste gevallen aan de eisen van een therapeut.

Het display heeft 3 programma's: Snel start, Tijdtraining en Hartslag gestuurd. Dit met 5 knoppen snel en eenvoudig in te stellen. De data tijdens het trainen staat direct op het display. Optioneel kan er ook met software gewerkt worden, want een RS-232 aansluiting is standaard. 

Bijzonder van de Emotion apparaten blijft dat de apparatuur Selfsupported is, waardoor er geen netsnoer nodig is.