open productfilter
Productfilter

Lasertherapie

Hoe werkt Lasertherapie? Low Intensity Laser Therapy (lage intensiteit lasertherapie) stimuleert het zelfherstellende vermogen van het lichaam van je patiënten. Hiervoor kun je verschillende licht- en laserbronnen gebruiken. Dit licht wordt door het weefsel geabsorbeerd en omgezet in biochemische energie. Low Intensity Laser Therapy is niet slechts symptoombestrijding, het versnelt daadwerkelijk de genezing van je patiënten en produceert nauwelijks warmte. Hierdoor is het geproduceerde licht, in tegenstelling tot de (high intensity) thermische lasers waarmee weefsel kan worden vernietigd, volstrekt veilig.

Lasertherapie2

Wat doet Laser in ons lichaam? In cellen in het menselijk lichaam bevinden zich o.a. mitochondriën. Dit zijn structuren die de energiehuishouding binnen de cellen regelen. Activering d.m.v. laserlicht zorgt ervoor dat er meer energie beschikbaar komt, waardoor de cel actiever wordt. Dit zet de celfunctie aan. Met name de celpomp krijgt een boost, waardoor zure afvalproducten uit de cellen van je patiënten worden verwijderd en het herstel van de cel kan beginnen.

De effecten van Lasertherapie zijn: activering van het afweermechanisme, de activering van de collageen-synthese, wat betekent dat onder invloed van lasertherapie ‘t letsel aan de cellen sneller zal herstellen, ontstekingsremmend, circulatieverbetering en - heel belangrijk voor de motivatie van je patiënten - pijndemping.