Blue monday

Blue monday wordt gezien als de meest deprimerende dag van het jaar. Dit komt waarschijnlijk doordat goede voornemens mislukt zijn en de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek. Deze deprimerende dag geld voor ons niet, blauw is namelijk een van onze favoriete kleuren.

Oorsprong

De term blue Monday is afgeleid van het Engelse begrip “feeling blue” wat somber, deprimerend betekent. De kleur blauw was vroeger ook gelinkt aan het rouwen op een schip. Wanneer een schip iemand van zijn teamleden verloor dan werd er een blauwe band op het schip geschilderd als teken van rouw. Zo toonde zij bij thuiskomt aan dat ze aan het rouwen waren.

Onze favoriete kleur

Blauw is echter voor ons een van onze favoriete kleuren. Blauw is de kleur van de lucht en de zee. Het wordt vaak geassocieerd met diepte en stabiliteit. Het symboliseert vertrouwen, loyaliteit, wijsheid, zelfverzekerdheid, intelligentie, geloof, waarheid en de hemel. Blauw wordt beschouwd als gunstig voor de geest en het lichaam. Veel van deze betekenissen duiden aan waar wij voor staan. 

Meer weten over ons blue monday pakket?

Wil je meer weten over ons blue monday pakket? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder. Ben je op zoek naar andere producten neem dan ook eens een kijkje in onze fysio webshop.

Fysio Webshop
Contact opnemen
2000+ tevreden fysiotherapeuten

Meer dan 2000 tevreden fysiotherapeuten verspreid over heel Nederland

Landelijke technische dienst

Eigen technische dienst voor onderhoud, reparatie en keuring aan jouw fysio apparatuur

Betrouwbare partner

Sinds 1965 de totaalleverancier voor de fysiotherapeut

Fysio webshop

Fysiotherapie webwinkel met snelle levering en eigen voorraad

idealsofort1bancontactbanktransfer